Wat neem je mee in de 'vluchtkoffer'?

Als het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan voor de bevalling, is het belangrijk om een vluchtkoffer bij de hand te hebben met alle essentiële items die je nodig hebt. Zet deze dan ook een paar weken voor je uitgerekende datum alvast klaar. Ook als je van plan bent thuis te bevallen, je weet immers nooit hoe jouw bevalling verloopt.

Hier zijn enkele dingen die je in je vluchtkoffer zou kunnen opnemen:

- Verzekeringskaart en identiteitsbewijs: Zorg ervoor dat je je verzekering en identiteitsbewijs meeneemt voor het geval je ze nodig hebt tijdens je verblijf in het ziekenhuis.


- Comfortabele kleding: Neem comfortabele kleding mee, zoals een nachthemd of pyjama, om te dragen tijdens de bevalling en het herstel daarna. Ook een paar dikke sokken zijn fijn om bij je te hebben tegen koude voeten.

- Kleding na de bevalling: Neem zeker een set schone kleding mee voor na de bevalling (eventueel met voedingsfunctie). Extra ondergoed, (voedings-)bh en schone nachtkleding (voor het geval je wat langer moet blijven).

- Toiletartikelen: Vergeet niet om toiletartikelen zoals tandenborstel, tandpasta, shampoo en zeep mee te nemen. Het kan ook handig zijn om wat maandverband of inlegkruisjes mee te nemen. Daarnaast is een lippenbalsem ook een fijne toevoeging.

- Snacks: Neem wat snacks mee om je energie op peil te houden tijdens de bevalling. Denk aan energierepen, fruit of crackers.

- Camera: Als je graag foto's wilt maken van je pasgeboren baby, neem dan een camera mee.

- Kleding voor de baby: Zorg ervoor dat je setjes kleding meeneemt voor de baby om aan te trekken na de geboorte (bij voorkeur in maat 50 en 56). Vergeet ook de rompers, sokjes en mutsjes niet, evenals een deken om hem of haar warm te houden.

- Telefoonoplader: Vergeet niet om je oplader mee te nemen, zodat je je telefoon kunt opladen en contact kunt houden met vrienden en familie.

- Autostoeltje: Echt zo'n ding om te vergeten, maar wel erg handig voor de weg naar huis. Scheelt de partner weer een extra ritje!

Dit zijn slechts enkele suggesties. Voeg vooral eigen persoonlijke spullen toe aan je vluchtkoffer om je zo comfortabel mogelijk te voelen tijdens je verblijf in het ziekenhuis.