De garderobe van een Newborn

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst in de familie! Het kan lastig zijn om te weten wat je nodig hebt qua kleding voor een pasgeboren baby, vooral als dit je eerste kindje is. Hier zijn enkele punten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van kleding voor je baby:

- Maat: kies kleding in de juiste maat. Pasgeboren baby's groeien snel, dus het is aan te raden om niet té veel kleding in de kleinste maat (maat 50) aan te schaffen (hoe verleidelijk ook). Maat 50 en 56 zijn de meest gangbare maten voor pasgeboren baby's.

Tip: kledingmaat gaat op lengte van je kindje. Super handig, want in het begin wordt de lengte van jouw baby nog veel gemeten en kan je dus bijhouden of je al (bijna) toe bent aan een volgend maatje.

- Materiaal: kies voor zachte, ademende materialen zoals katoen, omdat deze ademend zijn voor de huid van jouw baby.

- Soort kleding: bij pasgeboren baby's is comfort het belangrijkst. Kies voor kleding die makkelijk aan te trekken is, bijvoorbeeld rompertjes met drukknoopjes aan de voorkant. Ook zijn overslaghemdjes bij de kleinste maatjes erg handig omdat deze makkelijk aan te trekken zijn bij je baby.

- Seizoen: bij het kiezen van kleding moet je ook rekening houden met het seizoen. In de winter heb je bijvoorbeeld warme kleding nodig, zoals truitjes en broekjes met lange pijpen, terwijl je in de zomer juist luchtige kleding nodig hebt zoals rompertjes en korte broekjes.

Tip: Twijfel je of je baby het wel warm genoeg heeft (of misschien té warm)? Je kunt dan als maatstaaf aanhouden dat je je baby één laag meer aan doet dan dat je zelf aanhebt.

Over het algemeen heb je voor een pasgeboren baby de volgende kleding nodig: rompertjes, truitjes, broekjes, sokjes, mutsjes en eventueel een jasje. Zorg ervoor dat je voldoende kleding in huis hebt, maar koop ook niet te veel in één keer omdat je baby snel groeit en je anders met ongebruikte kledingstukken blijft zitten.

In onze winkel in Woerden helpen wij je natuurlijk graag verder. Lukt het niet om te komen en toch een vraag? Je kunt ons altijd bellen, mailen of een DM sturen!