Lingerie

Normaliter hebben we geen voorgevormde voedingslingerie in onze webshop, omdat een juiste pasvorm heel belangrijk is en dat kan (bijna) alleen maar door te passen. Een goed passende beha is van teveel factoren afhankelijk zoals o.a:
- beha maat
- pasvorm van de beha per merk
- waar heb je wel/geen last van
- duur van je zwangerschap
- hoelang je al borstvoeding geeft

Gezien de maatregelen door het corona virus kunnen we helaas niet te dichtbij komen als we je advies geven. We hopen je dmv onderstaande Q&A het juiste advies te kunnen geven.
Let op! De voedingsbeha's van Noppies vallen klein, kies een cupmaat groter.

Meest gestelde vragen omtrent beha's:
- 'Ik ben nog zwanger, kan ik nu al een voedingsbeha aan?' Voedingsbeha's kunnen prima tijdens je zwangerschap gedragen worden. Je borsten krijgen een andere vorm en de melkklieren zijn bezig zich te ontwikkelen. Deze ontwikkeling merk je voornamelijk aan de zijkant van je borsten. Het kan zijn dat reguliere beha’s gaan prikken aan de zijkant. Voedingsbeha’s zijn breder, waardoor deze die extra ruimte en comfort bied.

- 'Ik ben pas 20 weken zwanger, kan ik de beha ook aan als ik straks bevallen ben?' Tot ca. week 36 kunnen je borsten blijven groeien (uitzonderingen daargelaten). Het zou kunnen zijn dat de gekochte voedingsbeha te klein wordt. Echter, zodra de borstvoeding stabiel is kunnen je borsten weer in volume afnemen, hierna pas je waarschijnlijk de eerder gekochte beha weer aan. Hou er rekening mee dat geen vrouwenlichaam hetzelfde is, het hoeft dus niet voor jou te gelden.

- 'Hoeveel groeien mijn borsten nog?' Dit is per vrouw verschillend. Gemiddeld genomen zal dat ca. 10% zijn. Aan het begin en naar het einde toe, voor ca. 36 weken zullen je borsten het meest groeien. Vanaf week 36 zal je borstmaat stabiel blijven.

- 'Wat is het verschil tussen een voedingsbeha en een reguliere beha?' Bij een voedingsbeha zijn de beugels breder en verder naar de zijkant geplaatst. Hierdoor worden je borsten meer naar buiten gedrukt dan bij een reguliere, dit zorgt ervoor dat je beha niet gaat knellen en je melkklieren voldoende ruimte hebben om te ontwikkelen.

- Mijn beha's worden te klein, kan ik ook gewoon een reguliere beha kopen?' Dat kan, mocht je geen last hebben van knelpunten en is het puur je cupmaat wat gegroeid is. De meeste vrouwen hebben buiten de groei van hun cup ook last van de zijkant van de borst. Wij raden dan aan om een voedingsbeha aan te schaffen. Daarnaast hebben we beha's in diverse prijsklassen en scheelt het niets met de prijs van een regulieer beha.

- 'Wat is beter een voedingsbeha met of zonder beugel?' Beide beha’s geven de juiste ondersteuning. Waar geef je zelf de voorkeur aan? Een beha met beugel heeft een bredere beugel dan een reguliere beha. Een beha met beugel ziet er vaak wat sjieker uit onder strakke kleding. Een beha zonder beugel zit extra comfortabel maar je kunt het gevoel hebben dat je er weinig steun aan hebt. Een groot voordeel van de beha zonder beugel is dat deze je hele zwangerschap kan meegroeien. Je borsten kunnen pijnlijk worden, het 's nachts dragen van een beha kan erg fijn zijn. We adviseren een beha zonder beugel, deze vormt zich prima met je lijf mee.

Ondergoed

Een goede basis is het halve werk wordt er altijd gezegd. Daar zit wat in natuurlijk. Ook in positiekleding is dit het geval. Goede lingerie verbloemt snijranden (bobbels) in je vel van eigen lingerie.
Dit is vaak zichtbaar in aansluitende jurkjes. Zonde natuurlijk. Draag je een mooie jurk, zie je de snijranden in je vel.
Met de naadloze shorts en slips van Noppies wordt dat veel minder zichtbaar. Ze zijn volledig naadloos, dus niet knellend. Daarnaast zit de lingerie erg comfortabel.
Er is keuze uit een slip, short met korte en met langere pijpen. Bij ons in 3 kleuren verkrijgbaar: naturel, zwart of wit.