JEANS


Waarschijnlijk is het eerste zwangerschapskledingstuk een jeans of broek.

Men denkt vaak dat je pas een positiebroek moet aanschaffen als je een buik hebt. Dit is niet zo. Vooral in de eerste weken rond je 10e-13e week gebeurd er van alles in je buik, je buik maakt alvast ruimte voor je kleintje. Onderin je buik wordt het week, waardoor druk op je buik niet fijn is. En in de avonduren kun je al een klein buikje gaan zien en ben je blij als die bovenste (of allemaal) knoop open kan. 

Zoals bij reguliere kleding vind je bij positiekleding ook verschillende pasvormen in jeans zoals recht, slim en skinny jeans en met diverse wassingen. Maar ook leuke fancy modellen. Zoals oa een jeans met destroyed look of een boyfriend-fit. Met een leuk shirt erop ziet het er net uit als je gewone jeans, maar dan een stuk comfortabeler.    

               
Recht      Slim      Skinny     Boyfriend     Destroyed

 

Waar moet je weten bij een zwangerschapsjeans:

- Men denkt vaak dat je pas een positiebroek moet aanschaffen als je een buik hebt. Dit is niet zo. Zoals we hierboven al zeiden gaat het om het comfort.

 

- Kies je eigen maat. Koop niet iets op de groei. We hebben (helaas) geen glazen bol waarin we kunnen zien wat je lichaam gaat doen. Maar je hebt voor nu comfort en ruimte voor je groeiende buik nodig. 

- De voorkant van een broek is laag, hier komt je buik in te hangen. Om te zorgen dat je niet meteen je onderbroek ziet en je broek gaat zakken zit er een tricot band aan welke over je buik gaat. Er bestaan ook broeken zonder buikband, die zijn hoog en hebben aan de zijkant elastische stukken. Nadeel hiervan is dat deze sneller afzakken.

   

- De achterkant van de broek is per merk verschillend. Zo hebben de broeken van Mamalicious een lage achterkant en de broeken van Noppies en Love2wait weer wat hoger.

- De kans is groot dat de band van de broek nog erg ruim is, dit is nodig om je buik de ruimte te geven. In het begin heb je die ruimte nog niet nodig en kun je de band aantrekken dmv knoopsgatenelastiek. Let op! Naarmate je buik groter wordt je de band wel steeds losser doet!

Mini & Me heeft jeans in de maten 26 t/m 33 in lengte 32 en 34. Hiernaast hebben we ook een plus-size collectie van Noppies tot maat 42.

Wil je meer weten of weten welke jeans-fit het beste bij jou past kom dan naar de winkel.
Judith en Femke staan voor je klaar om je te adviseren.