Wat moet je weten bij het kopen van positiekleding

De meest gemaakte fout en misvattingen op een rij:

- 'Ik koop wel een maat groter van 'normale' kleding'. Je groeit voornamelijk bij en rondom je buik. Als je bijv. een top groter koopt dan je eigenlijk nodig hebt dan wordt deze bij de schouders vaak te ruim en de lengte ervan is te kort om over je hele buik te gaan. Positietops zijn zo gemaakt dat je voldoende ruimte hebt voor je groeiende buik door o.a. een langer en breder voorpand. Positietops zorgen zo voor een perfecte fit, ook bij je schouders.
- 'Het is maar voor een korte periode'. Tegenwoordig wordt positiekleding zo gemaakt dat je deze al kunt dragen voordat je een (zichtbare) buik hebt, tijdens je zwangerschap en ook daarna kunt doordragen. Soms is een zwangerschapsbuik nog niet zichtbaar terwijl er wel veel gebeurt erin. Hierdoor kan je buik erg gevoelig zijn. Het dragen van positiekleding wordt dan al vaak als zeer comfortabel ervaren.
Je draagt je positiekleding dus tijdens en na je zwangerschap. Maar een klein deel van de vrouwen past snel na de bevalling weer 'normale' kleding. Groot voordeel tegenwoordig is gelukkig dat de zwangerschapskleding prima een lange tijd na je bevalling door te dragen is.
En eerlijk, iedere vrouw wil voor een nieuw seizoen en een bijzondere periode in haar leven toch goedzittende en goeduitziende kleding aan?
- 'Positiekleding is suf en oubollig'. Jaren terug was alle positiekleding erg oubollig. Dikke buiken mochten ook niet getoond worden. De zwangerschapsmode was niet niet verkrijgbaar in de trends die er op dat moment waren. De laatste jaren zijn er zwangerschapskledingmerken die goed inspelen op de het moment trendy mode. Mini & Me kiest alle kleding zelf uit. De collectie die in de winkel hangt zijn de leukste items uit de collecties van de bekende zwangerschapskledingmerken. 

Tip: kies je normale maat, bij zwangerschapskleding wordt al rekening gehouden met de veranderingen die je lichaam doormaakt tijdens je zwangerschap. 

 

Positiejeans
De eerste aanschaf van positiekleding is vaak een broek of jeans.
Lees hier alles wat je moet weten over een positiebroek of jeans.

Positieshirts
Zoals je al hebt kunnen lezen is de meest gemaakte fout dat je een reguliere top in een maat groter koopt. Uiteindelijk ervaar je dat het voorpand te kort wordt. Het verschil zit 'm in de lengte van een positietop, deze is aan de voorzijde langer en breder. Vaak niet te zien als je buik nog niet heel groot is maar zodra dat wel het geval is zit het shirt zoals het bij 'normale' shirts hoort te zitten. Sommige tops hebben plooitjes aan de zijkant i.p.v. een breder voorpand. Deze zorgen ervoor dat de top mooi om je buik valt. 
Bij Mini & Me vindt je voornamelijk tops zonder plooitjes aan de zijkant. Zodat je deze al kunt dragen als je geen buik hebt, als je wel een buik hebt en na je zwangerschap makkelijk kunt doordragen.